5 eenvoudige tips om te plannen en te budgetteren voor een dakrenovatie

5 eenvoudige tips om te plannen en te budgetteren voor een dakrenovatie

Een huiseigenaar zijn kan geweldig zijn voor degenen die het ruim van tevoren plannen. Een huis is niet alleen een plek waar je tijd doorbrengt met je gezin. Het is een toevluchtsoord dat als zodanig moet worden behandeld. En het moet met zorg worden behandeld. Een typisch dak kan 12 tot 20 jaar meegaan. Een dak beschermt uw huis tegen de elementen en houdt uw huis droog en vrij van schade. Op dezelfde manier dat Superman wat gele zon nodig heeft na hevig vechten, is dezelfde manier waarop je dak na anderhalf decennium een ​​renovatie nodig heeft om jou en je gezin te beschermen tegen de elementen te trotseren.

 

1. begin met een plan

Daken die de leeftijd van 15 jaar hebben bereikt of worden bereikt, zijn uitstekende kandidaten voor het vervangen van daken. Waarom? Dakbedekkingsmaterialen slijten na verloop van tijd en worden na ongeveer 15 jaar, afhankelijk van de gebruikte producten, vatbaar voor breuk. Dit kan ernstige schade aan uw huis tot gevolg hebben, omdat externe elementen in de structuur van uw huis kunnen binnendringen – van regen tot ongedierte.

2. Onderzoek uw dak

Plannen voor vervanging heeft geen zin als je geen idee hebt in welke staat het dak zich bevindt, toch? Je hebt geen idee of het morgen instort of dat het nog 10 jaar duurt. Hoe lang het huidige dak blijft, is een cruciale bepalende factor voor hoeveel u moet reserveren. We komen later op dat onderwerp terug.

3.Kies een dakbedekkingsmateriaal

Momenteel gebruiken veel huiseigenaren asfaltshingles als hun eerste keuze voor dakbedekking. Asfaltshingles zijn een meer betaalbare keuze, zijn er in verschillende stijlen en hebben een levensduur van 12 tot 15 jaar. Ik wed dat je kunt zien waarom dit een populaire keuze is.

4.Start met opslaan

Nu je een uitvoerbaar plan hebt gemaakt en citaten van professionele dakdekkers hebt, is het tijd om te beginnen met sparen. Een dak vervangen is duur, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Om er zeker van te zijn dat je er klaar voor bent als er een crisis uitbreekt, moet je het maandelijkse of driemaandelijkse bedrag berekenen dat je moet reserveren op een aparte spaarrekening. U kunt dit geld automatisch laten overboeken van uw salaris, zodat u het nooit ziet. Om dit te doen, werkt u terug vanaf de offerte van de dakdekker en de hoeveelheid tijd voordat u uw dak moet vervangen. Dit zou u een goede schatting moeten geven van het bedrag dat u regelmatig moet sparen.

Start met opslaan

5. Overweeg verschillende betalingsopties

Soms geeft uw dak u mogelijk niet genoeg tijd om te besparen, dus u kunt het beste uw opties kennen als dit gebeurt. U moet andere snelle opties overwegen om de vervanging van het dak mogelijk te maken. Overweeg leningen voor woningkapitaal, leningen voor woningverbetering of zelfs creditcards die contant geld bieden, als uw limiet dit toelaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *