Soorten dakplaten

Soorten dakplaten

Als het gaat om het kiezen van dakbedekkingsmaterialen, is het erg belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Het juiste dak kiezen, betekent het gebouw de juiste bescherming bieden. Met meerdere opties om uit te kiezen, zijn er bepaalde soorten dakbedekking die populairder zijn dan de andere vanwege hun kenmerken en beschikbaarheid. De drie meest voorkomende soorten dakbedekking waarover we in deze blog zullen spreken, zijn metalen daken, polycarbonaat daken en golfplaten daken.

Metalen dakplaten

Metalen dakplaten

Metalen daken zijn een uitstekende keuze, vooral voor commerciële en industriële toepassingen zoals tuinbouw, garages, enz. Het meest gebruikte basismateriaal is ijzer, maar het is verkrijgbaar in vele kleuren en afwerkingen om het algehele uiterlijk van het gebouw te helpen matchen. Sommige vellen kunnen worden afgewerkt met een polyester of plastic coating. Deze platen zijn eenvoudig te plaatsen, sterk, maar ook licht in gewicht. Men kan ook daklichtpanelen combineren met dit soort dakbedekkingsmaterialen, afhankelijk van de grootte van het betrokken dak – een interessante manier om licht de ruimte eronder binnen te laten, zonder het gewicht of de complexiteit die het geval is bij glazen ramen toe te voegen.

Polycarbonaat dakplaten

Polycarbonaat is een van de meest populaire dakbedekkingsmaterialen die worden gebruikt waar transparantie of doorschijnendheid vereist is. Ze zijn gemaakt van slagvast polypropyleenhars en zijn zeer duurzaam en sterk. Maar ze zijn ook even flexibel en licht in gewicht. Ze zijn gemakkelijk te bewerken en gemakkelijk te knippen, alleen met behulp van een schaar met scherpe tanden of cirkelzagen. Ze hebben geen extra gereedschap of machines nodig om ermee te gebruiken. Bovendien zijn ze ook bestand tegen vuur, dus vormen ze geen bedreiging voor de mens omdat ze geen giftige dampen afgeven. Bovendien is een van de meest gunstige eigenschappen dat ze aan één kant van de plaat een speciale UV-coating hebben, wat betekent dat ze alleen de veilige hoeveelheden zonlicht binnenlaten, terwijl ze de schadelijke UV-straling weghouden. Polycarbonaat dakplaten zijn verkrijgbaar bij Tuflite Polymers, de leiders in het vervaardigen van het materiaal sinds meer dan een decennium, in een verscheidenheid aan kleuren en texturen waaruit u kunt kiezen.

Golfplaten dakplaten

Golfplaten dakplaten zijn een van de sterkste platen die momenteel beschikbaar zijn en hun sterkte is mogelijk geweest door de vorm die ze vasthouden. Een platte tegenhanger kan gemakkelijk beschadigd raken, in tegenstelling tot deze golfplaten die moeilijk te beschadigen zijn. Bovendien zijn ze ook verkrijgbaar in een breed scala aan materialen en afwerkingen. De meest populaire golfplaat is een gegalvaniseerde staalplaat, die meestal als basismateriaal wordt gebruikt, omdat staal na verloop van tijd bot wordt. Een andere optie is polyester geverfde platen, die een gemiddelde levensduur hebben en elke 5-10 jaar moeten worden onderhouden. Deze vellen kunnen echter gemakkelijk worden bekrast en versleten. Er is nog een andere populaire optie: PVC-gecoate platen die bekend staan ​​om hun duurzaamheid, kleurbehoudende eigenschappen en krasbestendigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *